Шарлотка – той пиріг, з яким можна сміливо експериментувати. Повітряний бісквіт і ніжна м’якоть фруктів – це опис повністю виправдовує класичну шарлотку з додаванням банана. Готується пиріг на швидку руку і вимагає невелику кількість інгредієнтів. Порадуйте себе і рідних оригінальної випічкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Банан – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати шарлотку з яблуками і бананом просто! Дістаньте яйця з холодильника і вбийте їх в глибоку миску.

Додайте ванільний цукор, розпушувач і цукровий пісок.

Вміст посуду необхідно збити до отримання однорідності. На цьому етапі можна скористатися віночком або міксером.

Просіяне пшеничне борошно поступово додайте до решти інгредієнтів. По мірі додавання перемішуйте, щоб не утворювалися грудочки.

Вже зараз можна зайнятися духовкою, включити її, щоб вона розігрілася до 180 градусів.

Вимийте яблука, потім почистіть їх, видаліть все непотрібне і поріжте на невеликі шматочки.

Очищаємо банан і ріжемо кружальцями.

Нарізані фрукти вмішайте відразу в тісто. Перемішуйте, поки шматочки яблук і бананів не розподіляться більш менш рівномірно.

Підготуємо форму для випічки. Змастіть її рослинним маслом і залийте туди готове тісто.

В розігріту духовку ставимо форму з тестом майбутньої шарлотки на 45 хвилин. Не забувайте перевіряти готовність пирога зубочисткою або дерев’яною шпажкою.

По готовності шарлотку необхідно остудити, потім дістати з форми. Використовуємо цукрову пудру для посипання. Шарлотка готова!

Приємного чаювання!

Шарлотка з бананами Шарлотка з бананами в духовці Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками та бананами