Шарлотка – популярний десерт, який готують в кожній родині. Рецептів цього пирога дуже багато. Господині експериментують з начинками. Шарлотка виходить дуже смачною і ніжною не залежно від начинки. Якщо ви любите груші, спробуйте приготувати традиційну шарлотку з яблуками і грушею.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шарлотку з яблуками і грушею просто! Підготуйте все необхідне для приготування десерту.

В глибоку ємність розбийте яйця, додайте цукор.

добре збийте Міксером до утворення білої піни. Начтите збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Просійте через сито борошно разом з розпушувачем.

Добре перемішайте до однорідної консистенції.

Яблука і груші помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте улюбленим способом.

Перемістіть в тісто і добре перемішайте, щоб фрукти рівномірно розподілилися по тесту.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Акуратно перелийте тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.

Форму поставте в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 170 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми.

Готову шарлотку прикрасьте за бажанням цукровою пудрою або корицею.

Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся десертом.

Приємного чаювання!

Шарлотка Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична