Шарлотка – популярний десерт, який готують в кожній родині. Рецептів цього пирога дуже багато. Господині експериментують з начинками. Шарлотка виходить дуже смачною і ніжною не залежно від начинки. Якщо ви любите груші, спробуйте приготувати традиційну шарлотку з яблуками і грушею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яблука – 2 шт.
- Груша – 1 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з яблуками і грушею просто! Підготуйте все необхідне для приготування десерту.
В глибоку ємність розбийте яйця, додайте цукор.
добре збийте Міксером до утворення білої піни. Начтите збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.
Просійте через сито борошно разом з розпушувачем.
Добре перемішайте до однорідної консистенції.
Яблука і груші помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте улюбленим способом.
Перемістіть в тісто і добре перемішайте, щоб фрукти рівномірно розподілилися по тесту.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Акуратно перелийте тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.
Форму поставте в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 170 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха.
Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми.
Готову шарлотку прикрасьте за бажанням цукровою пудрою або корицею.
Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся десертом.
Приємного чаювання!
Шарлотка Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична