Незвичайна шарлотка з додаванням полуниці здивує гостей і порадує домашніх. Смак улюбленої багатьма ягодами зробить блюдо особливим і искусит навіть самого вибагливого гостя.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яблука – 4 шт.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Кориця – за смаком
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати шарлотку з яблуками і полуницею легко! Яблука нарізаємо часточками, від кісточок позбавляємося. Рівномірно викладаємо скибочки на промазанный маслом деко.

Нарізаємо полуницю тонкими пластинами і кладемо поверх яблук. Посипаємо крохмалем і корицею.

Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо ванілін, борошно і розпушувач. Перемішуємо до утворення густої маси. Заливаємо тістом яблука і полуниці.

Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо 40 хвилин.

Дістаємо шарлотку з духовки і перевертаємо на блюдо, щоб начинка виявилася вгорі.

Посипаємо пудрою для прикраси і подаємо до столу в теплому вигляді.

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з полуницею Шарлотка з яблуками духовке