Незвичайна шарлотка з додаванням полуниці здивує гостей і порадує домашніх. Смак улюбленої багатьма ягодами зробить блюдо особливим і искусит навіть самого вибагливого гостя.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яблука – 4 шт.
- Полуниця – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
- Кориця – за смаком
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з яблуками і полуницею легко! Яблука нарізаємо часточками, від кісточок позбавляємося. Рівномірно викладаємо скибочки на промазанный маслом деко.
Нарізаємо полуницю тонкими пластинами і кладемо поверх яблук. Посипаємо крохмалем і корицею.
Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо ванілін, борошно і розпушувач. Перемішуємо до утворення густої маси. Заливаємо тістом яблука і полуниці.
Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Дістаємо шарлотку з духовки і перевертаємо на блюдо, щоб начинка виявилася вгорі.
Посипаємо пудрою для прикраси і подаємо до столу в теплому вигляді.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з полуницею Шарлотка з яблуками духовке