Шарлотка з грушами і какао – прекрасний варіант ласощі для любителів шоколадних десертів. Готується випічка просто і досить швидко. Шарлотка з грушами і какао виходить дуже ароматною і ніжною. Це по-справжньому смачний десерт для всієї родини! Доповніть сімейне чаювання домашньою випічкою у вигляді шарлотки!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Груша – 3 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з грушами і какао? Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем і ваніліном.

Додати до сухих інгредієнтів какао-порошок. Все перемішайте і просіяти.

Груші промити, вирізати серцевину. Поріжте очищені плоди на невеликі шматочки.

Яйця з’єднайте з цукром.

Збийте дані інгредієнти міксером протягом 5 хвилин до моменту, поки маса не збільшиться в 2-3 рази.

Далі додайте в яєчно-цукрову суміш пшеничне борошно з какао, розпушувачем і ваніліном. Все акуратно перемішайте.

У форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом, викладаємо готову тісто, зверху покриваємо його шматочками груш. Відправляємо майбутню шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин (перевірити готовність зубочисткою).

Готову випічку трохи остудіть, присипте цукровою пудрою. Розріжте шоколадний десерт на порційні шматочки. Саме час для частування!

Приємного вам чаювання!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами