Іноді хочеться привнести в знайому кухню приємну різноманітність. Навіть давно знайомий рецепт можна доповнити чимось незвичайним, але бажаючим страви ще більш цікавим. Рецепт шарлотки з яблуками і сливами – з таких. Традиційно проста в приготуванні шарлотка завдяки новому інгредієнту ставати ще більш соковитою та ароматною.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 1 – 1.5 склянки
- Розпушувач тіста – 0,5 – 1 ч. л.
- Яблука – 2 – 3 шт.
- Слива синя – 4 – 5 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 20 – 25 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з яблуками і сливами в духовці? Відокремити білки від жовтків. Білки добре збити з цукром.
Жовтки збити з сіллю, з’єднати з білками.
В яєчну суміш ввести просіяне заздалегідь борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності.
Яблука і сливи очистити, нарізати невеликими шматочками або часточками.
Форму для випічки застелити пергаментом, змастити його олією і присипати цукром. У форму спочатку класти яблука, потім сливи.
На яблука і сливи покласти невелику кількість вершкового масла, посипати корицею. Залити фрукти тестом і акуратно розподілити його по всій формі ложкою.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин. Можна закликати всіх до столу!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці