Незвичайний смак має шарлотка, приготована на маргарині. Пиріг виходить ніжним і дуже оригінальним, що заслужено називає рецепт особливим, фірмовим. Пробуйте і дивуйтеся!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яблука – 4 шт.
- Маргарин вершковий – 1 пакет
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку з яблуками на маргарині. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо на тонкі скибочки. Залишаємо, поки будемо готувати тісто.
Яйця збиваємо з цукром до однорідності, додаємо ванілін.
Окремо розтоплюємо маргарин, вливаємо в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.
Вливаємо в масу сметану і просіваємо борошно. Для зручності можна використовувати сито.
Додаємо соду і перемішуємо тісто.
Обмазуємо форму для випічки маслом і викладаємо яблука.
Поливаємо їх тістом, ложкою вирівнюємо поверхню майбутнього пирога.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо десерт випікатися на 40 хвилин. Коли пиріг буде готовий, даємо йому трохи охолонути, не виймання з форми.
Перекладаємо шарлотку на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка з яблуками на сметані Шарлотка на сметані