Незвичайний смак має шарлотка, приготована на маргарині. Пиріг виходить ніжним і дуже оригінальним, що заслужено називає рецепт особливим, фірмовим. Пробуйте і дивуйтеся!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яблука – 4 шт.
  • Маргарин вершковий – 1 пакет
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 1 пакет

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку з яблуками на маргарині. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо на тонкі скибочки. Залишаємо, поки будемо готувати тісто.

Яйця збиваємо з цукром до однорідності, додаємо ванілін.

Окремо розтоплюємо маргарин, вливаємо в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.

Вливаємо в масу сметану і просіваємо борошно. Для зручності можна використовувати сито.

Додаємо соду і перемішуємо тісто.

Обмазуємо форму для випічки маслом і викладаємо яблука.

Поливаємо їх тістом, ложкою вирівнюємо поверхню майбутнього пирога.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо десерт випікатися на 40 хвилин. Коли пиріг буде готовий, даємо йому трохи охолонути, не виймання з форми.

Перекладаємо шарлотку на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка з яблуками на сметані Шарлотка на сметані