Шарлотка без яєць нічим не гірше класичного рецепту цього дивовижного пирога! Замість нього додамо соняшникову олію і трохи більше кефіру. Ласощі виходить чудовим! Дуже м’яке, пухке і неймовірно ароматне! Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Манна крупа – 250 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Журавлина – 70 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло рослинне – 125 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку з яблуками на молоці без яєць. З’єднуємо в глибокій ємності сипучі продукти (манку, борошно, цукор, розпушувач) і перемішуємо.

Поступово вливаємо олію і кефір і ретельно розмішуємо до однорідної маси.

Яблука миємо і видаляємо з них шкірку. Потім розрізаємо їх часточками, невеликої товщини.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, виливаємо половину тіста, викладаємо частину яблук, потім закриваємо їх рештою тестом і зверху знову викладаємо яблука і посипаємо все журавлиною. Ставимо форму в духову піч на 40 хв. Випікаємо шарлотку при 180 градусах.

Приємного апетиту!

ПП шарлотка Шарлотка без яєць Шарлотка з манкою і яблуками Шарлотка з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками