Шарлотка без яєць нічим не гірше класичного рецепту цього дивовижного пирога! Замість нього додамо соняшникову олію і трохи більше кефіру. Ласощі виходить чудовим! Дуже м’яке, пухке і неймовірно ароматне! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 250 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Журавлина – 70 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 250 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Масло рослинне – 125 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку з яблуками на молоці без яєць. З’єднуємо в глибокій ємності сипучі продукти (манку, борошно, цукор, розпушувач) і перемішуємо.
Поступово вливаємо олію і кефір і ретельно розмішуємо до однорідної маси.
Яблука миємо і видаляємо з них шкірку. Потім розрізаємо їх часточками, невеликої товщини.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, виливаємо половину тіста, викладаємо частину яблук, потім закриваємо їх рештою тестом і зверху знову викладаємо яблука і посипаємо все журавлиною. Ставимо форму в духову піч на 40 хв. Випікаємо шарлотку при 180 градусах.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка без яєць Шарлотка з манкою і яблуками Шарлотка з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками