Якщо вам захотілося чогось солодкого до чаю, а стояти біля плити зовсім не хочеться, то ви обов’язково оціните варіант приготування шарлотки в мікрохвильовці. Швидкість приготування ніяк не применшує її смак. Єдиною відмінністю даної шарлотки стане відсутність золотистої скоринки, яку має пиріг з духовки.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Кориця – 1 щіпка
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати шарлотку з яблуками в мікрохвильовці, для початку підготуємо яблука. Очистіть їх від шкірки і насіння. Розріжте на четвертинки і потім на більш дрібні шматочки або часточки. Нарізані яблука змішайте з порошком кориці. Для соковитості шарлотки краще використовувати стиглі яблука, для смакового контрасту – яблука з кислинкою.
Начинка готова. Можна переходити до тесту. В об’ємній посуді, використовуючи міксер або віночок, необхідно збити яйця з цукром. Додайте щіпку солі.
В окремому посуді змішайте пшеничне борошно з розпушувачем. Борошно перед цим можна просіяти.
Сухі компоненти змішуємо з яєчно-цукрової масою. Все якісно перемішуємо вінчиком або міксером. У результаті тісто по текстурі повинно вийти повітряним і легким.
Після цього додайте яблука в тісто і перемішайте до рівномірного розподілу.
Приготуйте тарілку, яка підходить для мікрохвильової печі. Рясно змастіть її шматочком вершкового масла. Перемістіть в неї тісто з начинкою. Нічого страшного, якщо тісто менше за обсягом, ніж сама тарілка. В мікрохвильовці шарлотка підніметься. На 10 хвилин покласти шарлотку в мікрохвильову піч (потужність 600-800 Вт). Через це час переконайтеся в її готовності з допомогою зубочистки. Головне – не перетримати пиріг.
Дістаємо шарлотку і саме час заварювати чай.
Приємного чаювання!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична