Шашлик з лангустінов на мангалі буде у вас вишуканою мегавкусной закускою і не тільки для любителів морепродуктів. У цьому рецепті вам пропонується замаринувати їх в пікантному соусі з легкої перчинкою. Готують шашлик на дерев’яних або металевих шампурах, як кому подобається, тільки дерев’яні заздалегідь замочують, щоб не підгоріли.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лангустини – 1 кг
- Масло рослинне – 40 мл
- Соєвий соус – 60 мл
- Мед – 20 мл
- Аджика – 20 мл
- Приправа для риби – 10 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати шашлик з лангустінов на мангалі легко! Спочатку приготуйте маринад для шашлику з лангустінов. Відіжміть сік одного лимона.
Розтопити в мікрохвильовці мед, налийте до нього лимонний сік, соєвий соус, додати аджику і рибну приправу і добре перемішайте.
Підготуйте лангустини: видаліть голову і кишкову вену і потім промийте під проточною водою.
Лангустини укладіть в окремий посуд і залийте приготовленим маринадом. Потім їх перемішайте і залиште на 1 годину для маринування.
Після закінчення цього часу мариновані лангустини нанизайте на будь-які шампури. Підготуйте мангал. Готуйте шашлик з лангустінов по 5-7 хвилин, періодично перевертаючи їх, щоб обжарились рівномірно з усіх боків.
Ваш делікатес готовий. Можете подавати до столу.
Смачного!