Щавлевий суп можна приготувати і без картоплі. Так він вийде менш жирним і калорійним. Якщо ви хочете зробити пісний суп вегетаріанський або ж, просто замініть м’ясо пастою або японським бульйоном даші.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Вода – 1.5 л
- Щавель – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сметана – 6 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт щавлевого супу без картоплі простий у приготуванні! М’ясо свинини потрібно прочистити від жилок і ретельно промити водою. Потім кладемо в каструлю і заливаємо приблизно 3 л Води. Ставимо на вогонь і варимо близько години. За цей час вода википить і вийде потрібну нам кількість бульйону.
Цибулину чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, а моркву зручніше потерти на крупній тертці. Після цього з’єднуємо овочі і обсмажуємо їх на рослинному маслі до рум’яного відтінку. Коли овочі буду готові, засипаємо до них борошно і перемішуємо обсмажуємо ще 5 хв.
Яйця відварюємо круто і охолоджуємо під крижаною проточною водою. Нарізаємо їх кубиками.
М’ясо свинини також ріжемо невеликими шматочками.
Щавель перебираємо і нарізаємо його на смужки. Відправляємо в бульйон і варимо 10 хвилин, щоб він став м’яким.
Перекладаємо всі інгредієнти в бульйон, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо супу охолонути трохи охолонути і додаємо сметану і сіль за смаком.
Порада: Суп вийде ще смачніше, якщо додати в нього адигейський сир. Для цього його треба порізати кубиками, обваляти в кукурудзяній муці і обсмажити на рослинному маслі. Після цього додайте в суп і перемішайте. Також для подачі можна використовувати грінки з білого хліба.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні