Щавлевий суп можна приготувати і без картоплі. Так він вийде менш жирним і калорійним. Якщо ви хочете зробити пісний суп вегетаріанський або ж, просто замініть м’ясо пастою або японським бульйоном даші.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Вода – 1.5 л
  • Щавель – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт щавлевого супу без картоплі простий у приготуванні! М’ясо свинини потрібно прочистити від жилок і ретельно промити водою. Потім кладемо в каструлю і заливаємо приблизно 3 л Води. Ставимо на вогонь і варимо близько години. За цей час вода википить і вийде потрібну нам кількість бульйону.

Цибулину чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, а моркву зручніше потерти на крупній тертці. Після цього з’єднуємо овочі і обсмажуємо їх на рослинному маслі до рум’яного відтінку. Коли овочі буду готові, засипаємо до них борошно і перемішуємо обсмажуємо ще 5 хв.

Яйця відварюємо круто і охолоджуємо під крижаною проточною водою. Нарізаємо їх кубиками.

М’ясо свинини також ріжемо невеликими шматочками.

Щавель перебираємо і нарізаємо його на смужки. Відправляємо в бульйон і варимо 10 хвилин, щоб він став м’яким.

Перекладаємо всі інгредієнти в бульйон, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо супу охолонути трохи охолонути і додаємо сметану і сіль за смаком.

Порада: Суп вийде ще смачніше, якщо додати в нього адигейський сир. Для цього його треба порізати кубиками, обваляти в кукурудзяній муці і обсмажити на рослинному маслі. Після цього додайте в суп і перемішайте. Також для подачі можна використовувати грінки з білого хліба.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні