Щавлевий суп – одне з найбільш популярних страв в літній час. Існує безліч варіантів його приготування. Дуже смачним і поживним виходить щавлевий суп на курячому бульйоні з рисом. Густий і наваристий, це відмінний обід для всієї родини!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Рис білий – 200 гр.
- Щавель – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля зелена – 3 – 4 пера
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Готувати щавлевий суп з рисом просто! Рис промиваємо і відварюємо в киплячій воді близько 15 хв. до готовності.
Куряче філе варимо, воду з-під нього не виливаємо. Її ми будемо використовувати в якості бульйону.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Цибуля позбавляємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. З’єднуємо овочі і пасеруємо на рослинній олії, поки вони не стануть м’якими і не придбають красивий золотистий відтінок.
Також відварюємо круто яйця. Щоб вони добре чистилися, охолоджуємо відразу ж під крижаною проточною водою.
Коли готове філе, дістаємо його, даємо трохи охолонути і ріжемо на кубики. Відправляємо назад у воду, додаємо овочеву зажарку, рис, порізаної смужками щавель, а також солимо і розмішуємо суп. Варимо ще 5-7 хв.
Зелений цибулю подрібнюємо і додаємо в суп в самому кінці, коли він вже повністю готовий. Залишилося настояти суп 20-30 хв. І заправити сметаною. Додаємо в кожну порцію по кілька шматочків яйця.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні