Щавлевий суп – одне з найбільш популярних страв в літній час. Існує безліч варіантів його приготування. Дуже смачним і поживним виходить щавлевий суп на курячому бульйоні з рисом. Густий і наваристий, це відмінний обід для всієї родини!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис білий – 200 гр.
  • Щавель – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 3 – 4 пера
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Готувати щавлевий суп з рисом просто! Рис промиваємо і відварюємо в киплячій воді близько 15 хв. до готовності.

Куряче філе варимо, воду з-під нього не виливаємо. Її ми будемо використовувати в якості бульйону.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Цибуля позбавляємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. З’єднуємо овочі і пасеруємо на рослинній олії, поки вони не стануть м’якими і не придбають красивий золотистий відтінок.

Також відварюємо круто яйця. Щоб вони добре чистилися, охолоджуємо відразу ж під крижаною проточною водою.

Коли готове філе, дістаємо його, даємо трохи охолонути і ріжемо на кубики. Відправляємо назад у воду, додаємо овочеву зажарку, рис, порізаної смужками щавель, а також солимо і розмішуємо суп. Варимо ще 5-7 хв.


Зелений цибулю подрібнюємо і додаємо в суп в самому кінці, коли він вже повністю готовий. Залишилося настояти суп 20-30 хв. І заправити сметаною. Додаємо в кожну порцію по кілька шматочків яйця.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні