Щавлевий суп зі свининою часто називають зеленим борщем. Страва ідеально підходить для обіду: свинячий бульйон робить його наваристим і ситним, а приємна кислинка додає оригінальності.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина на кістці – 500 гр.
  • Щавель – 2 склянки
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Корінь петрушки – за бажанням
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт щавлевого супу зі свининою простий у приготуванні! Свинину на кісточці опускають у підсолену воду й варимо до готовності, періодично знімаючи піну. Якщо шматок м’яса занадто великий, його можна розділити на 2-3 частини. Це прискорить час варіння.

Готове м’ясо виймаємо з бульйону. Даємо охолонути, відокремлюємо від кісточки і нарізаємо на шматочки для супу.

Кладемо свинину назад в бульйон, додаємо лавровий лист і перець. Продовжуємо варити на помірному вогні.

Очищаємо моркву від шкірки і нарізаємо тонкими смужками. Якщо будемо використовувати корінь петрушки, то з ним чинимо так само. Кладемо нарізку в бульйон.

Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до легкого рум’янцю.

Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо в каструлю.

Рис ретельно промиваємо в холодній воді, а потім закидаємо в каструлю.

Тепер можна додати обсмажену цибулю. Не забуваємо знімати пінку з супу, а також за смаком додати сіль і перець.

Промиваємо свіжий щавель і дрібно нарізаємо. Кладемо до решти інгредієнтів в каструлю.

Подрібнюємо кріп. Додаємо в суп.

Доводимо страву до закипання і варимо 2-3 хвилини. Пробуємо на сіль. Знімаємо з плити.

Відварюємо курячі яйця і нарізаємо. Додавати їх будемо порційно.

Розливаємо суп зі щавлем по тарілках. За смаком додаємо яйця, сметану. Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні