Хочу поділитися рецептом щавлевого супу-пюре, який ідеальний для мене за своєї кремоподібної консистенції. Люблю різноманітні супи-пюре і часто експериментую. Для приготування ніжного кремового супу знадобиться мінімальний набір інгредієнтів.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Щавель – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 70 гр.
  • Вода – 2 л
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Яйце – для прикраси
  • Сметана – для прикраси
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати щавлевий суп-пюре просто! Підготуйте необхідні інгредієнти. Молоді листочки щавлю ретельно переберіть, промийте в прохолодній проточній воді і просушіть. Невелику глибоку каструлю наповніть холодною водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, викладіть підготовлений щавель і варити приблизно 5 хвилин.

Зварений щавель перекладіть в невелику ємність.

Невеликий сотейник або каструлю поставте на середній вогонь, викладіть необхідну кількість вершкового масла, зменшіть вогонь до мінімального і розтопіть його, постійно помішуючи.

Часник очистіть від лушпиння і викладіть в розтоплене вершкове масло, обсмажте кілька хвилин, періодично помішуючи.

До часнику влийте бульйон, в якому варився щавель. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин. Потім вийміть зубчики часнику і викладіть їх в ємність зі щавлем.

З допомогою заглибного блендера подрібніть зварений щавель і часник.

В глибоку ємність викладіть курячі жовтки і влийте рослинне масло. Злегка розімніть.

Відлийте склянка овочевого бульйону і поступово влийте до жовтків тонкою цівкою, збиваючи вінчиком або міксером. Доведіть до однорідної пухкої консистенції.

У бульйон додайте подрібнену овочеву масу з щавлю і часнику. Ретельно перемішайте.

Потім влийте жовткову масу і добре перемішайте.

Посоліть і поперчіть блюдо, перемішайте.

Суп доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.

Гарячий суп-пюре з щавлю розлийте по порціях і подавайте, прикрасивши половиною відвареного курячого яйця і сметаною за бажанням. Суп-пюре виходить досить насиченим, ароматним і поживним.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп без м'яса Щавлевий суп без м'яса з яйцем Щавлевий суп з яйцем