Дуже смачне блюдо зі свинини і сметани. З гарніром з картоплі, гречки або тушкованих овочів – це може бути другим блюдом на обід або основною стравою на вечерю.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Сметана – 150 мл
- Вода – 100 мл
- Борошно пшеничне – 30 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати шматочки свинини на сковороді зі сметаною? Свинину промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. М’ясо перекладіть в миску, додайте борошно і перемішайте.
Прогрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть свинину. Обсмажте м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.
Цибулю, часник і моркву очистіть і промийте. Часник пропустіть через прес, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Додайте овочі до м’яса на сковороду. Смажте м’ясо і овочі 3-5 хвилин.
В окремій мисці змішайте сметану і воду. Потім влийте цю суміш на сковороду, додайте сіль за смаком і тушкуйте 20-25 хвилин на помірному вогні. В кінці додайте мелений перець.
Подавайте свинину в сметанному соусі в гарячому вигляді з гарніром за смаком.
Смачного!