Що може бути краще ароматного запеченого м’яса. Вам знадобиться якісний свинячий окіст, спеції, соус ткемалі і рукав для запікання. Таке м’ясо буде до місця навіть на святковому столі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячий окіст – 1,3 – 1,5 кг
  • Перець червоний мелений – 0,3 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Ткемалі – 150 мл

Процес приготування:

Рецепт свинячого окосту шматком в рукаві в духовці смачний! М’ясо помийте і обсушіть паперовими рушниками.

М’ясо натріть чорним і червоним меленим перцем. Краще використовувати мелений перець, з ним свинина буде більш ароматною.

Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.

Натріть м’ясо подрібненим часником, додати сіль.

Збризніть м’ясо оливковою олією і змастіть соусом ткемалі з усіх боків.

Накрийте заготівлю харчовою плівкою і залиште маринуватися 1,5-2 години. Можна залишити м’ясо в холодильнику на всю ніч.

Мариноване м’ясо готуйте в рукаві для запікання в духовці при 180 градусах 60-80 хвилин.

Готовий окіст хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Смачного!

Страви з свинини