Дуже смачне блюдо зі свинини і сметани. З гарніром з картоплі, гречки або тушкованих овочів – це може бути другим блюдом на обід або основною стравою на вечерю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Вода – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 30 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати шматочки свинини на сковороді зі сметаною? Свинину промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. М’ясо перекладіть в миску, додайте борошно і перемішайте.

Прогрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть свинину. Обсмажте м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.

Цибулю, часник і моркву очистіть і промийте. Часник пропустіть через прес, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Додайте овочі до м’яса на сковороду. Смажте м’ясо і овочі 3-5 хвилин.

В окремій мисці змішайте сметану і воду. Потім влийте цю суміш на сковороду, додайте сіль за смаком і тушкуйте 20-25 хвилин на помірному вогні. В кінці додайте мелений перець.

Подавайте свинину в сметанному соусі в гарячому вигляді з гарніром за смаком.

Смачного!

Страви з свинини