Страву на велику компанію, яка готується дуже просто. Свинина великим шматком запікається в фользі в духовці зі спеціями. М’ясо добре пропікається, просочується ароматом і може замінити магазинний делікатес.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1,3 кг
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування великого шматка свинини, запеченої у фользі в духовці? Візьміть великий шматок свинини без кістки, помийте його і просушіть паперовими рушниками.

Змішайте майонез і гірчицю.

Фольгу складіть у кілька шарів. Викладіть на неї м’ясо, зі всіх сторін змастіть сумішшю майонезу і гірчиці.

Далі рівномірно посипте свинину спеціями.

Упакуйте м’ясо у фольгу і залиште маринуватися на ніч у холодильнику. На наступний день дістаньте м’ясо за годину до запікання, щоб воно прогрілося.

Запікайте свинину в духовці, розігрітій до 180-190 градусів 80-90 хвилин. Перевірте м’ясо на готовність, проткнувши його ножем, сік повинен витікати прозорий. М’ясо трохи остудіть, наріжте і подавайте на стіл як закуску або основну страву.

Приємного апетиту!

Страви з свинини