Запекти шматочки свинини в рукаві буде у вас відмінною ідеєю для смачної вечері. Сучасні рулони для запікання при правильному застосуванні дозволяють смачно і без особливих клопоту приготувати різне м’ясо ніжним і м’яким, а доповнивши його спеціями і овочами, у вас кожен раз буде страва з новим смаком. М’ясо бажано заздалегідь замаринувати на кілька годин.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шматочків свинини, запечені в рукаві в духовці. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування страви.

Шматочок свинини промийте під проточною водою, насухо витріть паперовим рушником і наріжте м’ясо на невеликі шматочки.

Очистіть від лушпиння цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.

До м’яса по своєму смаку насипте спеції, чорний перець, сіль.

Потім налийте олію і лимонний сік. М’ясо з цими приправами добре перемішайте.

Почистіть цибулини, наріжте їх на тонкі півкільця і перекладіть в окремий посуд.

До цибулі насипте цукру, трохи посоліть і рукою лук добре розітріть, щоб він дав сік.

Потім в рукав для запікання помістіть шматочки м’яса і підготовлений цибулю. Кінці рукава скріпіть кліпсами. М’ясо з цибулею в рукаві залиште на 3 години (мінімум) маринування для маринування.

Після закінчення часу рукав перекладіть на деко і запікайте свинину в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години. Через годину рукав обережно розрізати зверху і трохи розкрийте. Продовжіть запікання ще 10 хвилин, щоб шматочки красиво зарум’янилися.

Шматочки свинини в рукаві готові. Можете подавати до столу з будь-яким гарніром і салатом.

Приємного апетиту!

Страви з свинини