Свинина, запечена в духовці під майонезом, була класикою радянської кулінарії і до теперішнього часу багато господині готують її таким способом. Блюдо завжди смачне і зіпсувати його неможливо. У цьому рецепті вам пропонується додати до м’яса консервовані помідори, цибулю і гірчицю. У вас вийде гідний конкурент гриля або шашлику.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 1 кг
- Помідори консервовані – 500 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Гірчиця – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 4 зуб.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування шматочків свинини в майонезі в духовці. Шматок свинини добре промийте під проточною водою і серветками витріть насухо. Потім м’ясо поріжте на шматочки товщиною до 1 див.
Потім нарізане м’ясо покладіть в глибоку посуд.
Потім шматочки м’яса по своєму смаку посипте сіллю, чорним меленим перцем і додайте вказане в рецепті кількість майонезу, гірчиці і консервованих помідорів.
Почистіть цибулини і зубки часнику. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а часник на слайсы. Перекладіть ці овочі до м’яса і налийте сік лимона. М’ясо з маринадом добре перемішайте і залиште мінімум на 2 години для маринування.
Після закінчення часу маринування шматочки свинини викладіть на застелений папером для випічки деко і на нього перелийте залишився маринад.
Деко з м’ясом помістіть в духовку, розігріту до 170°С, на 1 годину. Після закінчення цього часу свинина шматочками під майонезом добре пропечеться і покриється рум’яною скоринкою. Страва готова! Можете подавати до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!