Свинина, запечена в духовці під майонезом, була класикою радянської кулінарії і до теперішнього часу багато господині готують її таким способом. Блюдо завжди смачне і зіпсувати його неможливо. У цьому рецепті вам пропонується додати до м’яса консервовані помідори, цибулю і гірчицю. У вас вийде гідний конкурент гриля або шашлику.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Помідори консервовані – 500 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Гірчиця – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шматочків свинини в майонезі в духовці. Шматок свинини добре промийте під проточною водою і серветками витріть насухо. Потім м’ясо поріжте на шматочки товщиною до 1 див.

Потім нарізане м’ясо покладіть в глибоку посуд.

Потім шматочки м’яса по своєму смаку посипте сіллю, чорним меленим перцем і додайте вказане в рецепті кількість майонезу, гірчиці і консервованих помідорів.

Почистіть цибулини і зубки часнику. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а часник на слайсы. Перекладіть ці овочі до м’яса і налийте сік лимона. М’ясо з маринадом добре перемішайте і залиште мінімум на 2 години для маринування.

Після закінчення часу маринування шматочки свинини викладіть на застелений папером для випічки деко і на нього перелийте залишився маринад.

Деко з м’ясом помістіть в духовку, розігріту до 170°С, на 1 годину. Після закінчення цього часу свинина шматочками під майонезом добре пропечеться і покриється рум’яною скоринкою. Страва готова! Можете подавати до столу з улюбленим гарніром.

Смачного!

Страви з свинини