З ароматом часнику і спецій запечена у фользі свинина завжди виробляє фурор і на святковому столі, і на обідньому столі в колі сім’ї. Вона залишається смачною і в холодному вигляді, тому багато господинь запікають м’ясо як альтернативу звичайній ковбасі для бутербродів. У цьому рецепті запікаємо м’ясо без попереднього маринування, тому візьміть краще шийну частину, але підійдуть і лопатка, і окіст, і кострець.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт свинини цілим шматком запеченої у фользі в духовці простий у приготуванні! Деко або форму для запікання свинини трохи змастіть рослинним маслом і застелити великим шматком фольги, складеної в 2-3 шари. Шматок м’яса добре промийте холодною водою і витріть насухо паперовими рушниками. На сухому м’ясі добре тримаються спеції. М’ясо покладіть на фольгу.

Зубки часнику почистіть від лушпиння і наріжте на поздовжні шматочки. На шматку м’яса гострим ножем зробіть численні проколи і в них помістіть шматочки часнику. На м’ясо покладіть нарізане на шматочки вершкове масло, що зробить його більш соковитим і не дасть пересохнути при випічці.

Потім шматок свинини посипте по своєму смаку сіллю, чорним перцем і спеціями зі всіх сторін і рукою спеції втерти у м’ясо.

увімкніть Духовку для розігріву на 210°С. Потім м’ясо, якщо шматок плоский, скрутіть в рулет.

Фольгу навколо м’яса щільно загорніть. Потім свинину у фользі помістіть в розігріту духовку на 1,5 години.

Після закінчення цього часу фольгу розгорніть і перевірити готовність ножем свинини. Вона повинна вийти м’якою, легко нарезаться і сік повинен бути прозорим. Якщо трохи не так, то продовжите запікання ще 20-30 хвилин. Запечену у фользі цілим шматком свинину перекладіть на блюдо і подайте до столу гарячою. Остигле м’ясо можете використовувати для бутербродів або салатів.

Приємного апетиту!

Страви з свинини