Запечена свинина добре ще й тим, що подавати в гарячому і охолодженому вигляді. Одним з найбільш вдалих доповнень до м’яса при запіканні є соєвий соус, він має яскравий смак і аромат. Цей рецепт дозволить повністю розкрити смак і аромат свинини.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина – 700 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шматка свинини в соєвому соусі, запеченого у фользі в духовці. У мисці змішайте соєвий соус, подрібнений часник і гірчицю.

Шматок свинини помийте і обсушіть, трохи посоліть і поперчіть, зробіть в декількох місцях глибокі проколи вилкою.

Змастіть м’ясо маринадом і поставте в холодне місце на ніч для маринування.

Мариновану свинину викладіть на складену вдвічі фольгу, полийте його рослинним маслом. Щільно загорніть фольгу навколо шматка м’яса.

Згорток помістіть у термостійку форму, влийте в неї склянку води. Запікайте м’ясо при 180 градусах 80 хвилин.

М’ясо у фользі виходить соковитим і підсмажений. Охолодіть його, наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Страви з свинини