М’ясо у фользі виходить соковитим і м’яким. І звичайно воно не таке жирне, як м’ясо, приготоване на сковороді. Ми пропонуємо спробувати дуже смачний рецепт свинини з грибами, запеченої у фользі в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соєвий соус – 2 склянки
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати шматок свинини з грибами у фользі в духовці? М’ясо помийте і висушіть паперовими серветками. Переверніть свинину жирної стороною вгору і надріжте його на пластинки по 1,5 сантиметра завтовшки. Не дорізайте м’ясо до кінця.

Приготуйте маринад. Змішайте в мисці подрібнений часник, соєвий соус, гірчицю, рослинне масло, сіль, мелений перець і лимонний сік.

З допомогою кулінарної пензлика змастіть маринадом свинину з усіх сторін.

М’ясо загорнути у харчову плівку і приберіть його в холодильник на 2-3 години.

Сир, помідори і гриби наріжте тонкими пластинками.

Мариноване м’ясо покладіть на фольгу. Найкраще помістіть всю конструкцію відразу в жароміцну ємність, щоб в неї збирався сік, який буде виділятися при запіканні.

У кожен надріз у м’ясі вкладіть по часточці помідори, сиру і грибів.

Загорніть заготовку у фольгу і помістіть форму в духовку, розігріту до 190-200 градусів. Запікайте блюдо в такому вигляді 60 хвилин, потім розгорніть фольгу і готуйте ще 25-30 хвилин.

М’ясо виходить дуже соковитим і ароматним. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з соусами і гарніром за своїм смаком.

Смачного!

Страви з свинини