Запекти свинину цілим шматком в духовці, щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим, – це мистецтво і показник кулінарної майстерності будь-якої господині. З безлічі рецептів такого запікання свинини вам пропонується приготувати її на пиві. Блюдо солідне і готують його зазвичай до святкового столу. Для запікання цілим шматком візьміть свинину зі шкіркою і прошарком сала.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Пиво – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як запекти свинину цілим шматком в духовці? Шматок свинини для запікання добре промийте холодною водою і витріть насухо паперовими рушниками. Потім шкірку з салом, не зачіпаючи м’ясо, хрестоподібно надріжте.

Потім посипте м’ясо по своєму смаку сіллю і спеціями і руками втирайте їх у м’ясо. У розрізи застроміть кілька бутонів гвоздики.

У великій сковороді розігрійте олію. М’ясо обсмажте на великому вогні з усіх боків, за винятком шкурки, і до рум’яної скоринки.

Потім в сковороду до м’яса налийте пляшку гарного темного пива (саме таке пиво додає м’ясу неповторний аромат), закрийте кришкою і на середньому вогні тушкуйте свинину протягом 20 хвилин.

Поки м’ясо гаситься, почистіть і помийте зазначені в рецепті овочі і наріжте їх на середні шматочки. Нарізані овочі перекладіть у форму для запікання м’яса.

Потім на цю овочеву подушку помістіть подтушенный шматок свинини і налийте у форму пиво з другої пляшки.

Форму з м’ясом помістіть в духовку, розігріту до 180°С, на 15-20 хвилин, щоб на ньому з’явилася скориночка. Потім зменшіть температуру духовки до 160°С і запікайте м’ясо протягом 3 годин. М’ясо періодично поливайте бульйоном з форми.

Запечену цілком свинину вийміть з духовки і дайте їй постояти протягом 20 хвилин, так як якщо його відразу нарізати, що весь сік витече й м’ясо не буде соковитим. Потім м’ясо перекладіть на велике блюдо і подайте до столу, а на столі наріжте його порційними шматочками.
Смачних і вдалих страв!

Страви з свинини