Шоколадні капкейки з шоколадним кремом – це приголомшливе ласощі до чаю! Апетитніше десерту просто не придумати!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для крему: –
  • Сметана – 150 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шоколадні капкейки з шоколадним кремом? Яйця збиваємо з цукром і збиваємо.

Додаємо топлене вершкове масло, молоко і какао. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Додаємо розпушувач і перемішуємо.

Для крему змішуємо цукровий пісок, сметану, какао і розм’якшене вершкове масло. Добре збиваємо міксером або віночком.

Змащуємо формочки для капкейків рослинним маслом. Заповнюємо їх тестом на 2/5 і ставимо в розігріту духову піч на 25-30 хв. Випікаємо при температурі 200 градусів.

Готові капкейки злегка охолоджуємо і зверху промазуємо шоколадним кремом.

Порада: за бажанням можна додати в крем кокосову стружку або подрібнені горіхи.

Приємного апетиту!

Капкейки Кекси Кекси з какао Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Кекси на сметані Шоколадні кекси на молоці Шоколадні кекси на сметані