Ванільний кекс на сметані – це відмінний варіант випічки, яку, без сумніву, можна приготувати в хлібопічці. Якщо у вас є така диво-помічниця – сміливо доручіть їй спекти до чаю такий чудовий десерт. Варто лише підготувати всі інгредієнти, а ваша хлібопічка візьме на себе частину роботи.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Родзинки – 200 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як почати готувати кекс в хлібопічці Мулинекс на сметані? Сьогодні ми скористаємося хлебопечью Moulinex, в ній є спеціальний режим для приготування кексу. Ми вирішили спочатку замісити тісто на спеціальній програмі, а потім поставити випікатися.

В чашу хлібопічки вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванілін. Трохи перемішати, щоб цукор почав розчинятися.

Далі в мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану, 45-50 секунд. В чашу хлібопічки додаємо сметану і розтоплене вершкове масло.

В тісто просіваємо борошно, додаємо розпушувач.

Промиваємо родзинки під проточною водою, видаляємо хвостики, відкидаємо на друшляк і даємо стекти.

Додаємо родзинки в чашу. Ставимо тісто на заміс, в нашій хлібопечі це 11 програма, вона займає близько 30 хв

Після замісу тіста ставимо кекс на програму випічки кексу з розпушувачем, колір скоринки вибираємо середній. Програма займає 70 хвилин. По закінченні програми хлібопічка видасть звуковий сигнал. Відкриваємо кришку і даємо кексу трохи охолонути.

Акуратно виймаємо з форми наш рум’яний кекс, із зворотного боку кексу необхідно отримати лопасть для замісу тіста спеціальним гачком.

Викладаємо кекс на блюдо і посипаємо через сито цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Білий хліб в хлібопічці Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси без молока Кекси на сметані Пшеничний хліб в хлібопічці