Кислий кефір буває частим гостем в холодильнику і оладки з нього виходять особливо пишними, ніжними та смачними. Для любителів солодкого можна в тісто додати більше цукру. Кефір для тіста потрібно обов’язково підігріти. Готуємо оладки без яєць і дріжджів. Це просто.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кислий кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на кислому кефірі? Відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для приготування оладок. Борошно просійте на сито. Кефір підігрійте в мікрохвильовці.

Теплий кефір перелийте в посуд для замішування тіста. Насипте до нього цукор, соду і щіпку солі. З допомогою віночка ці інгредієнти добре перемішайте, щоб сода вступила в реакцію з кефіром і на поверхні з’явилися бульбашки.

Потім до кефіру порційно насипте просіяне борошно і замісіть тісто. Воно має бути густим і однорідним, інакше оладки не будуть пишними.

Замішане тісто відразу можете смажити. Добре накалите в сковороді олію. Його не шкодуйте, треба, щоб оладки плавали в маслі. Ложкою викладайте тісто на сковорідку і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Обсмажені оладки на кислому кефірі перекладіть на велику тарілку і подайте до сніданку зі сметаною або смачним варенням.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без розпушувача Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі без масла Оладки на кефірі на швидку руку Оладки як у бабусі