Чізкейк – це торт на основі сиру кисломолочного сиру, відноситься до американської та західноєвропейської кухні. Рецептів чізкейків існує безліч, деякі з них нагадують сирну запіканку, а інші – ніжне суфле. Пропонуємо вам рецепт шоколадного чізкейку з сиром маскарпоне. Гарний рецепт тим, що не вимагає навіть випічки! Єдине, що вам потрібно, це роз’ємна форма, блендер і міксер, щоб зрадити пісочному коржу і сирного крему гладку і однорідну консистенцію.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 – 70 гр.
- Для начинки: –
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Вершки 33% – 150 гр.
- Цукрова пудра – 2 – 3 ст. л.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Шоколад – 100 гр.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати шоколадний чізкейк без випічки з маскарпоне? За допомогою блендера або іншим способом подрібніть в крихту пісочне печиво.
В миску пересипте пісочну крихту і полийте її теплим розтопленим вершковим маслом (коли будете розтоплювати масло, не доводьте його до кипіння).
В роз’ємну форму для випічки перекладіть промаслений крихту, форму можна вистелити пергаментним папером, щоб надалі торт легко извлекся з неї. Притисніть крихту до дна форми, помістіть на 20 хвилин у холодильник, щоб корж затвердів.
Для начинки розтопіть 100 грамів темного шоколаду, додати 2-3 ложки вершків.
В іншій мисці міксером збийте сир маскарпоне, вершки і цукрову пудру в однорідну масу.
Змішайте шоколадну масу з сирно-вершковою, додайте за смаком коньяк і добре розмішайте, щоб вийшла повітряна, легка маса.
На холодну основу викладіть сирну масу, гарненько розрівняйте поверхню чізкейку.
На ніч або на 6 годин приберіть чізкейк в холодильник, щоб він затвердів, потім присипте зверху порошком какао або шоколадною крихтою, розріжте на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з печива Чізкейки Шоколадний чізкейк Шоколадний чізкейк без випічки