Пропоную приготувати ароматний шоколадний чізкейк. Сир чудово поєднується з шоколадом. Десерт домашнього приготування обов’язково оцінять як діти, так і дорослі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Шоколад – 180 гр.
  • Цукрова пудра – 130 гр.
  • Кави зелений – 100 мл
  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Сир – 600 гр.
  • Вершки 33% – 500 мл
  • Желатин харчовий – 30 гр.
  • Какао-порошок – для прикраси

Процес приготування:

Готувати шоколадний чізкейк просто! Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.

У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом.

На дно рознімної форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.

Заваріть невелику чашку кави і остудіть.

Желатин висипте в невелику піалу і залийте розсолом кави, залиште на 10 хвилин для набухання.

В глибоку ємність викладіть сир і пробийте заглибним блендером.

В іншу ємність вилийте охолоджені вершки і з допомогою міксера збийте, додайте цукрову пудру і ще раз добре збийте.

Шоколад розтопіть на водяній бані і додайте в сирну масу. Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Трохи остудіть. Додайте в сирно-шоколадну масу і ретельно перемішайте.

Обережно введіть збиті вершки в отриману раніше масу і перемішайте.

Дістаньте форму з холодильника і залийте отриманою масою. Оберніть харчовою плівкою. Помістіть в холодильник на 2-3 години.

Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми. Присипте зверху какао-порошком і подавайте порційно на стіл.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк класичний Чізкейк сирний без випічки з желатином Чізкейки Шоколадний чізкейк Шоколадний чізкейк без випічки