Хто не любить шоколадну випічку? А ці ніжні, злегка вологі кекси, з м’яким пористим м’якушем, який тане в роті? Навряд чи знайдуться небайдужі. Готуємо шоколадний кекс на кефірі в мультиварці. А для соковитості додамо ще і вишню. Можна брати заморожену ягоду, так і свіжу, попередньо видаливши кісточки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Сода харчова – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Кефір – 210 мл
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Вишня – 150 гр.
  • Масло рослинне (для тіста) – 40 мл
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного кексу на кефірі в мультиварці? У мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, соду, какао, ванілін.

В окремій мисці змішуємо яйця, цукровий пісок, кефір і рослинне масло.

Отриману рідку суміш вливаємо до сухої і ретельно перемішуємо. Тісто виходить гладким. Блискучим, середньо-густим. Додаємо в тісто вишню, попередньо розморозивши її і злив сік. Якщо ягоди свіжі, то кісточки витягаємо, сік зливаємо і потім вже додаємо до тіста.

Чашу мультиварки змащуємо олією і викладаємо в неї приготоване тісто. Встановлюємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» на сорок п’ять хвилин і натискаємо «Старт».

Коли програма закінчиться, відкриваємо прилад і витягаємо кекс, перевернувши його догори дном чаші. Даємо йому повністю охолонути, прикрашаємо поверхню цукровою пудрою і подаємо на стіл.

Смачного!

Кекси Кекси без вершкового масла Кекси в мультиварці Редмонд Кекси з какао Кекси на кефірі без вершкового масла Шоколадний кекс в мультиварці