Хто не любить шоколадну випічку? А ці ніжні, злегка вологі кекси, з м’яким пористим м’якушем, який тане в роті? Навряд чи знайдуться небайдужі. Готуємо шоколадний кекс на кефірі в мультиварці. А для соковитості додамо ще і вишню. Можна брати заморожену ягоду, так і свіжу, попередньо видаливши кісточки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Какао-порошок – 60 гр.
- Сода харчова – 10 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Кефір – 210 мл
- Ванілін – 1 щіпка
- Вишня – 150 гр.
- Масло рослинне (для тіста) – 40 мл
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шоколадного кексу на кефірі в мультиварці? У мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, соду, какао, ванілін.
В окремій мисці змішуємо яйця, цукровий пісок, кефір і рослинне масло.
Отриману рідку суміш вливаємо до сухої і ретельно перемішуємо. Тісто виходить гладким. Блискучим, середньо-густим. Додаємо в тісто вишню, попередньо розморозивши її і злив сік. Якщо ягоди свіжі, то кісточки витягаємо, сік зливаємо і потім вже додаємо до тіста.
Чашу мультиварки змащуємо олією і викладаємо в неї приготоване тісто. Встановлюємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» на сорок п’ять хвилин і натискаємо «Старт».
Коли програма закінчиться, відкриваємо прилад і витягаємо кекс, перевернувши його догори дном чаші. Даємо йому повністю охолонути, прикрашаємо поверхню цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Смачного!