Щоб приготувати шулюм з свинини в казані на вогнищі необхідно підготувати товстостінний казан. Добре, якщо до нього є кришка – так можна скоротити час приготування на етапі гасіння. Овочі і м’ясо краще очистити і нарізати заздалегідь, щоб в час закладки інгредієнтів в казан не відволікатися на сторонні дії. Суп виходить дуже густим, насиченим і ароматним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Картопля – 10 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Лавровий лист – 7 – 8 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шулюма з свинини в казані на вогнищі? У казані розігріваємо невелику кількість рослинного масла.

Свинину нарізаємо на невеликі шматочки поперек волокон.

Викладаємо м’ясо в казан і обсмажуємо, періодично помішуючи.

Посипаємо свинину сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Висипаємо їх до м’яса, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, поки цибуля не стане прозорим.

Половину пучка пір’я зеленого лука промиваємо та нарізаємо дрібними поперечним шматочками. Висипаємо зелень на цибулю в казан з м’ясом.

Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.

Болгарські перці очистити від насіння і плодоніжки, м’якоть ріжемо на невеликі шматочки.

Викладаємо моркву і перець поверх лука.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо великими шматками.

Закладаємо картоплю наступним шаром в казан.

Тепер вливаємо воду в такій кількості, щоб повністю покрити всі інгредієнти. Додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець, паприку і лаврове листя. Готуємо шулюм годину – півтора, поки свинина і картопля не стануть повністю м’якими. На цьому етапі можна закрити казан кришкою – так суп приготується швидше.

Після закінчення зазначеного часу в шулюм додаємо порізані на кружечки томати очищені зубки часнику. Готуємо ще десять-п’ятнадцять хвилин.

Готовий гарячий шулюм розливаємо по порційним мисках. Другу половину пучка зеленого цибулі, а також петрушку подрібнюємо і посипаємо цієї зеленню поверхню при подачі супу.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані Шулюм з свинини