Класичний шулюм готується на багатті в казані. Це густий і наваристий суп, який легко вгамує голод і додасть сил. Суп можна готувати на природі в казані великою компанією друзів.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Баранина – 2 кг
  • Картопля – 0,8 – 1 кг
  • Морква – 2-3 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Часник 7 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 – 120 мл
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Готувати шулюм з баранини в казані на вогнищі просто! М’ясо помийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками середнього розміру.

Овочі вимити, очистити і крупно наріжте.

Добре прогрійте казан на багатті, влийте рослинне масло, дочекайтеся поки вона нагріється. Надішліть м’ясо в казан. Смажте м’ясо до золотистого кольору, зазвичай на це йде 10-12 хвилин.

Додайте в казан нарізані цибулю і моркву, смажте 5 хвилин.

Влийте в казан воду, доведіть до кипіння і варіть суп 50-60 хвилин на помірному вогні під закритою кришкою.

Коли м’ясо стане м’яким, додайте в казан картопля, баклажани, перець, приправи і сіль за смаком. І знову доведіть суп до кипіння.

Варіть шулюм до готовності картоплі. Потім додайте нарізану зелень, часник і помідори. Варіть 10 хвилин і шулюм готовий. Зніміть казан з вогню і дайте супу настоятися кілька хвилин під кришкою.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані Шулюм з баранини Шулюм класичний