Аромат свіжозвареної шулюма швидко розлетиться по дому. Східні рецепти завжди дуже ситні, яскраві і ароматні. Посуд для приготування таких страв, також краще вибрати спеціальну, а саме казан.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 500 – 600 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Вода – 1200 мл
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 пучок
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування шулюма з яловичини з картоплею в казані. М’ясо помийте і наріжте на великі шматки.
Казан добре нагріти, викладіть в нього м’ясо і обсмажте до рум’яного кольору. Якщо м’ясо не досить жирне, то можна додати трохи олії.
Потім влийте воду і тушкуйте м’ясо 25-30 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть і наріжте. Перець очистіть від насіння, наріжте соломкою.
Коли м’ясо буде майже готове, додайте в казан моркву і цибулю.
Потім покладіть перець, помідори і томатну пасту, доведіть до кипіння.
Картопля очистіть, наріжте кубиками і додайте в казан. Тушкуйте шулюм 20 хвилин.
Коли картопля буде готовий, додайте подрібнену зелень, сіль і спеції за смаком. Прикрийте казан кришкою, залиште на 10 хвилин.
В казані шулюм вийде дуже наваристим, подавайте його на стіл гарячим.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний