Аромат свіжозвареної шулюма швидко розлетиться по дому. Східні рецепти завжди дуже ситні, яскраві і ароматні. Посуд для приготування таких страв, також краще вибрати спеціальну, а саме казан.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 500 – 600 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Вода – 1200 мл
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 пучок
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шулюма з яловичини з картоплею в казані. М’ясо помийте і наріжте на великі шматки.

Казан добре нагріти, викладіть в нього м’ясо і обсмажте до рум’яного кольору. Якщо м’ясо не досить жирне, то можна додати трохи олії.

Потім влийте воду і тушкуйте м’ясо 25-30 хвилин.

Цибулю і моркву очистіть і наріжте. Перець очистіть від насіння, наріжте соломкою.

Коли м’ясо буде майже готове, додайте в казан моркву і цибулю.

Потім покладіть перець, помідори і томатну пасту, доведіть до кипіння.

Картопля очистіть, наріжте кубиками і додайте в казан. Тушкуйте шулюм 20 хвилин.

Коли картопля буде готовий, додайте подрібнену зелень, сіль і спеції за смаком. Прикрийте казан кришкою, залиште на 10 хвилин.

В казані шулюм вийде дуже наваристим, подавайте його на стіл гарячим.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний