Шурпа, хоча і має азіатські коріння, у нас так само часто готується багатьма господинями. Її люблять за насичений смак, ситність, велика кількість м’яса і овочів, а також за просте і без приготування кулінарних шедеврів. Для додання узбецького смаку приготуємо шурпу з нутом. Готуємо шурпу в казані. З цього простого рецепту шурпу можна приготувати і на пікніку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина на кістки – 1 кг
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Нут – 250 гр.
  • Масло олію – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати шурпу в казані з баранини по-узбецьки просто! Баранину промийте. Почистіть цибулини і наріжте на тонкі чверть колечка. У казані добре розігрійте олію. Покладіть в казан шматки баранини і нашатковану цибулю. Смажте всі протягом 7 хвилин.

Перець і помідори розрізати на середні шматочки і покладіть в казан. Всі інгредієнти перемішайте і смажте протягом 3 хвилин.

Потім покладіть в казан очищену і нарізану моркву. Обсмажуйте м’ясо з овочами до тих пір, поки вся рідина не випарується.

Після випарювання рідини насипте в казан заздалегідь замочений нут і налийте 2,5 літра холодної води. Все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 5 хвилин.

В останню чергу перекладіть в казан очищений і нарізаний картопля, насипте сіль і спеції для шурпи і томіть страву на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 65 хвилин. Приготовану шурпу з баранини по-узбецьки розкладіть в тарілки і подайте до столу зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані на плиті Шурпа з баранини класична Шурпа з баранини по-узбецьки