Шурпа – це блюдо східної кухні, дуже корисне і поживне. А домашня шурпа з курки виходить ніжною і легкою, як раз те, що потрібно аби втамувати голод і зігрітися у холодну пору.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 0,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Курка – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати шурпу з курки на плиті в домашніх умовах? М’ясо наріжте кубиками. У каструлі з товстим дном розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте м’ясо до золотистої скоринки з усіх боків. Цибулю і моркву очистіть, дрібно наріжте і додайте до м’яса, смажте, постійно помішуючи. Далі влийте воду, доведіть до кипіння і продовжуйте варити на повільному вогні 40-50 хвилин.

Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Додайте картоплю в каструлю.

Помідори помийте, наріжте. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте помідори разом з томатною пастою.

Через 15 хвилин після додавання картоплі додайте в шурпу томатну зажарку, лавровий лист і посоліть за смаком.

Коли картопля буде готовий, вимкніть вогонь, додайте подрібнений часник і залиште шурпу під кришкою на 20 хвилин. Перед подачею посипте суп рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі