Класичну шурпу з баранини в каструлі готують тільки з молодого м’яса, яке відрізняє особливий унікальний смак і аромат. У суп кладуть багато овочів з мінімальною їх тепловою обробкою, що дозволяє зберегти всі вітаміни. Особливий смак шурпи, звичайно, визначають прянощі і спеції. Готуємо шурпу в звичайній каструлі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина – 1 кг
- Картопля – 600 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати шурпу з баранини в каструлі за класичним рецептом, спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування шурпи. Баранину добре промийте і обсушіть серветкою.
Добре розігрійте на сковорідці баранячий жир і обсмажте до рум’яної скоринки з усіх сторін шматки баранини. Можна і обсмажувати на рослинному маслі.
Обсмажене м’ясо перекладіть в каструлю. Залийте холодною водою і доведіть до кипіння на великому вогні. Зніміть з поверхні пінку. Потім варіть м’ясо на маленькому вогні протягом 40 хвилин. При такій варіння бульйон вийде більш прозорим. Бульйон поки не соліть.
Зварене м’ясо перекладіть на окрему тарілку і прикрийте кришкою.
Почистіть і промийте картоплю, солодкий перець моркву і цибулю.
Картопля розріжте на половинки, адже класичний рецепт передбачає велику нарізку овочів.
Моркву наріжте кружечками товщиною до 55 мм.
Цибулю наріжте на тонкі чверть колечка.
Помідори розрізати на четвертинки. Шкірку з помідорів можна не знімати.
Перець наріжте крупною соломкою.
Овочеву нарізку перекладіть в киплячий бульйон. Тепер суп посоліть за смаком і додати будь-які спеції. Варіть суп на невеликому вогні і під закритою кришкою ще протягом 1,5 години.
наприкінці варіння додайте в суп томатну пасту, стручок гострого перцю (його потім дістаньте) і цілі зубки часнику. Обов’язково зніміть пробу. Вогонь вимкніть. Закрийте каструлю кришкою і дайте супу 20 хвилин, щоб настоявся.
Потім шурпу з баранини розлийте по порційних тарілках, додайте в кожну тарілку нашатковану зелень і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Шурпа з баранини Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки