Класичну шурпу з баранини в каструлі готують тільки з молодого м’яса, яке відрізняє особливий унікальний смак і аромат. У суп кладуть багато овочів з мінімальною їх тепловою обробкою, що дозволяє зберегти всі вітаміни. Особливий смак шурпи, звичайно, визначають прянощі і спеції. Готуємо шурпу в звичайній каструлі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 1 кг
  • Картопля – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати шурпу з баранини в каструлі за класичним рецептом, спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування шурпи. Баранину добре промийте і обсушіть серветкою.

Добре розігрійте на сковорідці баранячий жир і обсмажте до рум’яної скоринки з усіх сторін шматки баранини. Можна і обсмажувати на рослинному маслі.

Обсмажене м’ясо перекладіть в каструлю. Залийте холодною водою і доведіть до кипіння на великому вогні. Зніміть з поверхні пінку. Потім варіть м’ясо на маленькому вогні протягом 40 хвилин. При такій варіння бульйон вийде більш прозорим. Бульйон поки не соліть.

Зварене м’ясо перекладіть на окрему тарілку і прикрийте кришкою.

Почистіть і промийте картоплю, солодкий перець моркву і цибулю.

Картопля розріжте на половинки, адже класичний рецепт передбачає велику нарізку овочів.

Моркву наріжте кружечками товщиною до 55 мм.

Цибулю наріжте на тонкі чверть колечка.

Помідори розрізати на четвертинки. Шкірку з помідорів можна не знімати.

Перець наріжте крупною соломкою.

Овочеву нарізку перекладіть в киплячий бульйон. Тепер суп посоліть за смаком і додати будь-які спеції. Варіть суп на невеликому вогні і під закритою кришкою ще протягом 1,5 години.

наприкінці варіння додайте в суп томатну пасту, стручок гострого перцю (його потім дістаньте) і цілі зубки часнику. Обов’язково зніміть пробу. Вогонь вимкніть. Закрийте каструлю кришкою і дайте супу 20 хвилин, щоб настоявся.

Потім шурпу з баранини розлийте по порційних тарілках, додайте в кожну тарілку нашатковану зелень і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Шурпа з баранини Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки