Смачну шурпу можна приготувати не тільки в казані або на багатті, але і вдома з допомогою мультиварки. Цей кухонний девайс полегшує і спрощує процес приготування страви. Рецепт приготування та приправи та спеції вибирайте будь-які, головне, щоб сподобалося вашої сім’ї.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина на кістки – 1 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Рецепт шурпи з баранини в мультиварці гранично простий! Баранину промийте і покладіть в чашу мультиварки. Налийте до чаші 3 л холодної води. Покладіть до м’яса горошки чорного перцю і промиту надрізану цибулину. Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Суп» на 1 годину.

Під час варіння кілька разів відкрийте кришку і зніміть з поверхні бульйону пінку.

По завершенні програми додайте в бульйон сіль за смаком.

Потім видаліть цибулину.

Овочі для шурпи почистіть, промийте і наріжте на великі шматочки. Нарізані овочі перекладіть в бульйон. Встановіть повторно програму «Суп» на 1 годину. За цей час шурпа буде готова.

По завершенні програми вийміть з бульйону зварене м’ясо. Видаліть кісточки, м’ясо наріжте на шматочки і покладіть в порційні тарілки.

В кожну тарілку покладіть зварені овочі. М’ясо і овочі посипте спеціями. Часник і свіжу зелень дрібно наріжте і покладіть в тарілки.

Шурпа з баранини в мультиварці готова. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки