Шурпа на курячому бульйоні дуже смачне блюдо, а на вогні воно виходить просто неймовірним. Аромат східних спецій з легким димком надасть завзяття ваш апетит. Відмінний варіант для відпочинку на природі в колі друзів і сім’ї.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Борошно пшеничне – 20 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати шурпу з курки на багатті в казані? Курку помийте, розріжте на шматки, покладіть в казан, залийте її водою і поставте на вогонь.
Після закипання зніміть піну, додайте трохи солі і варіть близько години.
Курку вийміть з бульйону, відокремте м’ясо від кісток.
Очистіть цибулю, моркву і картоплю, наріжте овочі великими шматками.
Перекладіть м’ясо і овочі в казан з бульйоном, додайте сухі спеції.
Варіть все разом 15-20 хвилин.
Помідори і перець помийте. Помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками, перець наріжте соломкою.
Додайте овочі в киплячий бульйон, варіть 5-7 хвилин.
Додайте борошно, розмішайте до повного розчинення.
Зелень порубаєте ножем, додайте в суп і зніміть казан з вогню.
Шурпа готова, перед подачею можна дати страві настоятися під кришкою кілька хвилин.
Приємного апетиту!
Шурпа з курки