Шурпа на курячому бульйоні дуже смачне блюдо, а на вогні воно виходить просто неймовірним. Аромат східних спецій з легким димком надасть завзяття ваш апетит. Відмінний варіант для відпочинку на природі в колі друзів і сім’ї.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати шурпу з курки на багатті в казані? Курку помийте, розріжте на шматки, покладіть в казан, залийте її водою і поставте на вогонь.

Після закипання зніміть піну, додайте трохи солі і варіть близько години.

Курку вийміть з бульйону, відокремте м’ясо від кісток.

Очистіть цибулю, моркву і картоплю, наріжте овочі великими шматками.

Перекладіть м’ясо і овочі в казан з бульйоном, додайте сухі спеції.

Варіть все разом 15-20 хвилин.

Помідори і перець помийте. Помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками, перець наріжте соломкою.

Додайте овочі в киплячий бульйон, варіть 5-7 хвилин.

Додайте борошно, розмішайте до повного розчинення.

Зелень порубаєте ножем, додайте в суп і зніміть казан з вогню.

Шурпа готова, перед подачею можна дати страві настоятися під кришкою кілька хвилин.

Приємного апетиту!

Шурпа з курки