Перша страва – обов’язкова складова звичайного раціону харчування. Щоб урізноманітнити своє обіднє меню, приготуйте наваристу шурпу з курки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курячі ніжки – 500 – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
  • Базилік свіжий – 0,5 пучків
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Кінза – 0,5 пучків
  • Коріандр – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт шурпи з курячих ніжок простий у приготуванні! Овочі та зелень помийте, очистіть цибулю, картоплю і моркву. Цибулю наріжте півкільцями, перець – соломкою, картоплю – кубиками, моркву – кружальцями.

Куряче м’ясо помийте, складіть у каструлю і залийте водою. Каструлю поставте на плиту на середній вогонь.

Коли бульйон закипить, зніміть пінку і додайте нарізану цибулю. Варіть 40-60 хвилин.

Потім додайте моркву і коріандр.

Ще через 15 хвилин покладіть в суп картопля, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Через 10 хвилин додайте перець. Продовжуйте варити шурпу до готовності картоплі.

За 5-7 хвилин до готовності супу додайте зелень, перець і сіль за смаком. Подавайте суп на стіл зі свіжим хлібом.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі