Суп шурпа готується з великою кількістю спецій і зелені. Класичний варіант на курячому бульйоні – це збалансоване блюдо, багате вітамінами і мікроелементами, відмінно підходить для щоденного раціону.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 700 гр.
  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Помідори свіжі – 5 – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець червоний мелений – 5 гр.
  • Локшина рисова – 100 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати суп шурпа з курки по класичному рецепту просто! Куряче м’ясо помийте, замаринуйте його в суміші червоного перцю і часнику на 10-15 хвилин. Потім покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте варитися.

Помідори помийте, зробіть на кожному невеликий надріз хрест на хрест і опустіть в окріп на 2-3 хвилини.

Потім акуратно починаючи від надрізів зніміть шкірку.

Помідори розріжте на четвертинки, перець наріжте смужками, картопля розріжте на невеликі часточки.

Додайте овочі в каструлю до м’яса, доведіть до кипіння, потім прикрийте кришкою і тушкуйте шурпу на повільному вогні.

За 5 хвилин до готовності додайте локшину, посоліть і приправте суп по смаку. В кінці всипте рубану зелень і подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі