Перша страва – обов’язкова складова звичайного раціону харчування. Щоб урізноманітнити своє обіднє меню, приготуйте наваристу шурпу з курки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курячі ніжки – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Базилік свіжий – 0,5 пучків
- Петрушка – 0,5 пучків
- Кінза – 0,5 пучків
- Коріандр – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт шурпи з курячих ніжок простий у приготуванні! Овочі та зелень помийте, очистіть цибулю, картоплю і моркву. Цибулю наріжте півкільцями, перець – соломкою, картоплю – кубиками, моркву – кружальцями.
Куряче м’ясо помийте, складіть у каструлю і залийте водою. Каструлю поставте на плиту на середній вогонь.
Коли бульйон закипить, зніміть пінку і додайте нарізану цибулю. Варіть 40-60 хвилин.
Потім додайте моркву і коріандр.
Ще через 15 хвилин покладіть в суп картопля, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Через 10 хвилин додайте перець. Продовжуйте варити шурпу до готовності картоплі.
За 5-7 хвилин до готовності супу додайте зелень, перець і сіль за смаком. Подавайте суп на стіл зі свіжим хлібом.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі