Вашій увазі хочу представити надзвичайно смачний рецепт шурпи з свинячих реберець. Шурпа виходить наваристою, насиченою, ароматною, яскравим і ошатним. Шурпа з свинячих реберець припаде до смаку всім без винятку. Приготуйте страву на святковий стіл і ваші гості будуть у захваті. Або порадуйте домашніх в будній день.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинячі ребра – 700 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт шурпи з свинячих реберець простий у приготуванні! Свинячі реберця вимийте в холодній воді, потім обсушити, скориставшись паперовими рушниками.

Викладіть на добре розігріту сковороду і обсмажте до рівномірної золотистої скоринки з усіх сторін на помірному вогні.

У казан налити трохи рослинного масла, добре розігрійте, викладіть обсмажені свинячі реберця.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями, додайте до ребрышкам. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення на помірному вогні.

Морква вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою.

Підготовлену моркву наріжте середнім за розміром кубиками і додайте до решти інгредієнтів в казан. Періодично помішуючи, обсмажте до апетитної скоринки кілька хвилин.

Болгарський перець вимийте, акуратно очистіть від насіння і серцевини, сполосніть і обсушіть.

Очищений болгарський перець наріжте півкільцями і відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Для яскравості страви використовуйте болгарський перець різного кольору.

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте великими кубиками і викладіть в казан. Обсмажте до появи апетитною рум’яною кірочки.

Солодкі м’ясисті помідори вимийте, обсушити паперовими рушниками. Видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку, опустивши помідори на пару хвилин в окріп, і наріжте великими шматочками.

Часник очистіть від лушпиння, і подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес. Овочі викладіть у казан.

Акуратно перемішуючи, обсмажте всі інгредієнти кілька хвилин.

Влийте необхідну кількість питної води так, щоб вона повністю покривала всі інгредієнти. Доведіть до кипіння, додайте сіль, чорний мелений перець, зіру за смаком. Добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 30-40 хвилин на мінімальному вогні, періодично помішуючи.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і нарубаєте гострим ножем. Я використовувала кинзу і петрушку.

Подрібнену зелень додайте в шурпу, гарненько перемішайте і залиште настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Якщо любите зелень, додайте її побільше.

Наваристу шурпу з свинячих реберець обережно розлийте по глибоких тарілках або піали і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична Шурпа класична