З превеликим задоволенням хочу поділитися рецептом неймовірно апетитною шурпи, приготовленої на плиті з свинини. Гаряче перше блюдо виходить досить наваристим і ароматним, стане чудовим варіантом для ситного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шурпи з свинини на плиті в каструлі? Першим ділом картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.

Свинину гарненько промийте під холодною проточною водою, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і наріжте на великі шматочки однакового розміру.

В глибоку сковороду з товстим дном налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлену свинину і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.

Обсмажену свинину викладіть в каструлю до картоплі. Доведіть до кипіння.

Утворену піну періодично знімайте, скориставшись шумівкою. Зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою.

Тим часом приготуйте засмажку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями, викласти на добре розігріту сковороду, в якій обсмажували свинину, і, періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Моркву очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці і додайте в сковороду. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте і відправте в сковороду. Помідори вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку, і наріжте великими шматочками. Викладіть в сковороду, обсмажте кілька хвилин.

Після чого додайте необхідну кількість томатного соусу. Гарненько перемішайте і готуйте засмажку на повільному вогні приблизно 10 хвилин.

Приготовану засмажку акуратно викладіть в каструлю, ретельно перемішайте. Каструлю накрийте кришкою і готуйте шурпу приблизно 20-25 хвилин.

Потім додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, а також лавровий лист. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з вогню. Залиште шурпу настоятися приблизно на 15 хвилин.

Ароматну ситну шурпу з свинини подавайте на стіл порційно.

Насолоджуйтеся наваристою апетитною шурпою з свинини!

Шурпа Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею