Шурпа з свинини з нутом представляє собою густе насичене перше блюдо, яке стане чудовим варіантом повноцінного сімейного обіду. Обов’язково приготуйте таку шурпу, і ваші рідні і близькі будуть в захваті від апетитного основного блюда.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Нут – 100 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 150 гр.
  • Вода – 900 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Необхідну кількість нуту попередньо замочіть у холодній воді, попередньо добре промивши його під проточною водою. Досить буде 4-6 годин, але можна замочити з вечора на всю ніч.

Свинину ретельно промийте під прохолодною проточною водою, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками чи серветками, і наріжте на великі за розміром шматочки.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте тонкими півкільцями.

В каструлю з товстим дном налити невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте на помірному вогні, викладіть підготовлений цибулю і обсмажте до рум’яного кольору.

Потім викладіть підготовлену свинину і обсмажте м’ясо разом ріпчастою цибулею до рівномірної золотистої скоринки, періодично перемішуючи.

Морква добре вимийте, а потім очистіть від шкірки овочечисткою. Після чого моркву крупно наріжте і додайте до решти інгредієнтів в каструлю.

Нут злийте і додайте до решти інгредієнтів. Влийте необхідну кількість питної води. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні приблизно 1 годину.

Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте великими за розміром шматочками.

Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте в прохолодній воді і струсіть зайву вологу.

Очищений болгарський перець наріжте і відправте в каструлю разом з картоплею. Посоліть за смаком і варити ще 30 хвилин.

Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, і наріжте великими шматочками.

Викладіть до решти інгредієнтів. Додайте лавровий лист, чорний мелений перець, зіру за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10-15 хвилин на повільному вогні.

Улюблену зелень, я використовувала кріп і петрушку, гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.

Добре перемішайте і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Потім накрийте кришкою і залиште настоюватися приблизно 15 хвилин.

Апетитну густу шурпу з свинини з нутом подавайте на обідній стіл порційно. Страва чудово виглядатиме на будь-якому сімейному застілля.

Насолоджуйтеся ароматним наваристим стравою!

Шурпа Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини в каструлі