На мою думку, шурпа – надзвичайно смачне і ситне гаряче блюдо. Сьогодні вашій увазі хочу запропонувати рецепт своєї улюбленої шурпи з свинини. Я найчастіше таку шурпу готую на обід в осінній або зимовий похмурий день. Вона чудово зігріває і насичує в холодну пору року.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина – 1,5 кг
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Перець чилі – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як правильно приготувати шурпу з свинини? В першу чергу підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування шурпи з свинини. Свинину гарненько промийте під холодною проточною водою, після чого підготовлене м’ясо обсушити за допомогою паперових рушників. Помідори ретельно вимийте і обсушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте.

В казан налийте необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте. Помідори крупно наріжте, заздалегідь видаливши плодоніжку. Помідори вибирайте м’ясисті і солодкі. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, крупно наріжте і відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте овочі 5-7 хвилин.

Підготовлений ріпчасту цибулю наріжте великими перами, свинину наріжте великими шматочками, після чого відправте в казан, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 1 годину. Потім посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Також за смаком додайте перець чилі, попередньо вимивши і очистивши його від насіння.

Очистіть часник від лушпиння, промийте під холодною водою, і подрібніть гострим ножем. Улюблену зелень ретельно промийте в прохолодній проточній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала зелену цибулю, кріп і петрушку. Кількість часнику регулюйте самостійно в залежності від смакових уподобань.

Гарячу апетитну шурпу з свинини залиште настоятися 15 хвилин, після чого розкладіть по порційних тарілках або супницам і подавайте на обідній стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню і часником. Страву можна подати на святковий стіл.

Отримуйте незабутнє задоволення від наваристою ароматною шурпи з свинини!

Шурпа Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини класична Шурпа класична