Справжню узбецьку шурпу прийнято готувати в казані на багатті. Блюдо вийде я яскравим пряним ароматом і насиченим смаком. Яловичина зробить частування ще більш поживним. Подавайте до обіду!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина на кістці – 800 гр.
  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Морква – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Рецепт приготування шурпи з яловичини на багатті в казані смачний! Яловичину на кістці разрубаем на кілька великих частин.

Занурюємо продукт в казан з водою. Встановлюємо над вогнем.

нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.

Моркву очищаємо від шкірки.

Викладаємо цибулю і одну цілу моркву до м’яса.

Додаємо сіль і спеції за смаком.

Решту моркви нарізаємо кружечками і також відправляємо в казан.

Очищаємо картоплю і кладемо його в казан. Розрізати не потрібно.

Будь-яким зручним способом розбираємо болгарські перці.

Додаємо в блюдо шматочки солодкого перцю і стручок гострого. Регулюємо сіль і готуємо страву ще близько години.

У велику тарілку викладаємо овочі і м’ясо. У невеликі глибокі миски вливаємо бульйон і посипаємо його подрібненою зеленню. Блюдо готове до подачі!

Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини класична Шурпа класична Шурпа по-узбецьки