Справжню узбецьку шурпу прийнято готувати в казані на багатті. Блюдо вийде я яскравим пряним ароматом і насиченим смаком. Яловичина зробить частування ще більш поживним. Подавайте до обіду!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина на кістці – 800 гр.
- Картопля – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Морква – 5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Рецепт приготування шурпи з яловичини на багатті в казані смачний! Яловичину на кістці разрубаем на кілька великих частин.
Занурюємо продукт в казан з водою. Встановлюємо над вогнем.
нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
Моркву очищаємо від шкірки.
Викладаємо цибулю і одну цілу моркву до м’яса.
Додаємо сіль і спеції за смаком.
Решту моркви нарізаємо кружечками і також відправляємо в казан.
Очищаємо картоплю і кладемо його в казан. Розрізати не потрібно.
Будь-яким зручним способом розбираємо болгарські перці.
Додаємо в блюдо шматочки солодкого перцю і стручок гострого. Регулюємо сіль і готуємо страву ще близько години.
У велику тарілку викладаємо овочі і м’ясо. У невеликі глибокі миски вливаємо бульйон і посипаємо його подрібненою зеленню. Блюдо готове до подачі!
Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини класична Шурпа класична Шурпа по-узбецьки