У домашніх умовах можна приготувати ситну узбецьку шурпу. Простий і швидкий рецепт передбачає використання каструлі. Наваристое страва стане яскравим частуванням вашого обіднього столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 400 гр.
  • Вода – 2 ст.
  • Нут – 0,5 склянки
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати шурпу з яловичини по-узбецьки в каструлі, нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді. Тримаємо продукт, поки він розбухне.

Промиваємо яловичину і поділяємо її на великі шматки.

ріжемо Півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо його в каструлі з рослинним маслом. Для таких дій рекомендується використовувати посуд із товстим дном.

Викладаємо до цибулі шматки м’яса, розмішуємо і готуємо до рум’янцю яловичини.

Опускаємо в каструлю підготовлений нут і шматочки моркви. Заливаємо вміст двома склянками води і ставимо каструлю на плиту.

Очищаємо картоплю і ділимо його на шматки середнього розміру.

Додаємо в блюдо картоплю і дрібно порізаний болгарський перець.

Варимо вміст близько півгодини і кладемо сюди шматочки помідорів.

Додаємо сіль, спеції і зелень. Тримаємо на плиті ще 20 хвилин.

Розкладаємо гарячу шурпу по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини по-узбекски