У домашніх умовах можна приготувати ситну узбецьку шурпу. Простий і швидкий рецепт передбачає використання каструлі. Наваристое страва стане яскравим частуванням вашого обіднього столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 400 гр.
- Вода – 2 ст.
- Нут – 0,5 склянки
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати шурпу з яловичини по-узбецьки в каструлі, нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді. Тримаємо продукт, поки він розбухне.
Промиваємо яловичину і поділяємо її на великі шматки.
ріжемо Півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо його в каструлі з рослинним маслом. Для таких дій рекомендується використовувати посуд із товстим дном.
Викладаємо до цибулі шматки м’яса, розмішуємо і готуємо до рум’янцю яловичини.
Опускаємо в каструлю підготовлений нут і шматочки моркви. Заливаємо вміст двома склянками води і ставимо каструлю на плиту.
Очищаємо картоплю і ділимо його на шматки середнього розміру.
Додаємо в блюдо картоплю і дрібно порізаний болгарський перець.
Варимо вміст близько півгодини і кладемо сюди шматочки помідорів.
Додаємо сіль, спеції і зелень. Тримаємо на плиті ще 20 хвилин.
Розкладаємо гарячу шурпу по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини по-узбекски