Справжню узбецьку шурпу з яловичини не складно приготувати в казані. З простим традиційним рецептом східної кухні впораються навіть початківці кулінари. Подавайте ситна страва до сімейного обіду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина на кістці – 1 кг
- Картопля – 1 – шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Рецепт приготування шурпи з яловичини по-узбецьки в казані смачний! Яловичину на кістці промиваємо під водою, а після разрубаем на кілька частин. Занурюємо продукт в казан з водою. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння.
В цей час чистимо картоплю і ділимо його на половинки. Кладемо в казан.
Сюди ж додаємо півкільця цибулі і кружечки моркви. Готуємо близько 30 хвилин.
Далі викладаємо в блюдо шматочки помідорів і болгарського перцю. Солимо блюдо і посипаємо спеціями за смаком. Тримаємо на слабкому вогні під кришкою 20 хвилин.
Під кінець приготування додаємо подрібнену свіжу зелень. Казан можна прибирати з плити.
Гарячу шурпу з яловичиною розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки