Справжню узбецьку шурпу з яловичини не складно приготувати в казані. З простим традиційним рецептом східної кухні впораються навіть початківці кулінари. Подавайте ситна страва до сімейного обіду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина на кістці – 1 кг
  • Картопля – 1 – шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Рецепт приготування шурпи з яловичини по-узбецьки в казані смачний! Яловичину на кістці промиваємо під водою, а після разрубаем на кілька частин. Занурюємо продукт в казан з водою. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння.

В цей час чистимо картоплю і ділимо його на половинки. Кладемо в казан.

Сюди ж додаємо півкільця цибулі і кружечки моркви. Готуємо близько 30 хвилин.

Далі викладаємо в блюдо шматочки помідорів і болгарського перцю. Солимо блюдо і посипаємо спеціями за смаком. Тримаємо на слабкому вогні під кришкою 20 хвилин.

Під кінець приготування додаємо подрібнену свіжу зелень. Казан можна прибирати з плити.

Гарячу шурпу з яловичиною розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки